ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele țării a avut o întâlnire cu reprezentanții comunității armenilor

12:16 | 16.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în această dimineață cu liderul spiritual al armenilor din Republica Moldova, părintele Nzhdeh Keshishyan, și vicepreședintele Comunității Armenilor din Moldova, Ghenadii Babaian, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a menționat că armenii trăiesc pe acest pământ de mai multe secole și sunt parte integrantă din poporul nostru, iar Biserica Armenească Sf. Maica Domnului este unul dintre cele mai vechi lăcașuri din Chișinău, ridicată încă în 1804. Președintele Maia Sandu le-a mulțumit distinșilor interlocutori pentru urările de bine, pace și sănătate și pentru deschiderea de a contribui la unificarea societății și îndeplinirea obiectivelor noastre comune.

„Scopul nostru este să construim o țară în care toți se simt în siguranță, se respectă reciproc și pot conta pe instituțiile statului, care trebuie să cheltuie banul public pentru necesitățile oamenilor, nu pentru scheme de corupție. Așa încât tinerii să aibă locuri de muncă, iar vârstnicii să se bucure de o pensie bună”, a spus Maia Sandu.

În cadrul discuției, șefa statului a afirmat că, timp de 30 de ani, unii au încercat să ne divizeze după etnie, limbă și alte caracteristici. „Din păcate, până astăzi, unii politicieni continuă să manipuleze oamenii. Însă, a venit vremea să înțelegem că doar împreună putem construi o societate fericită și vom reuși să facem din casa noastră comună - Moldova - o țară cu adevărat puternică și prosperă”, a declarat președintele Maia Sandu.

foto: presedintie.md

 

img21002856

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!