ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul de depunere a declarațiilor pentru conducătorii întreprinderilor bolnavi de COVID-19 va fi prelungit

15:26 | 16.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Termenul de depunere a declarațiilor și dărilor de seamă și termenul de stingere a obligațiilor de achitare a impozitelor, taxelor și altor plăți obligatorii va fi prelungit cu 20 de zile, în cazul în care conducătorul întreprinderii sau o altă persoană împuternicită de acesta se află în concediu medical în legătură cu tratamentul COVID-19.Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Documentul a fost înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputatul Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Radu Marian. Acesta susține că proiectul a fost elaborat urmare a petiției publice semnate de aproape 3000 de persoane, printre care contabili și administratori de întreprinderi.

Perioada de aplicabilitate a legii se propune pe durata stării de urgență în sănătate publică și a stării de urgență. Adoptarea acestuia va necesita aprobarea de către Serviciul Fiscal de Stat a formularului cererii de prelungire.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!