ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

18:41 | 16.04.2021 Categorie: Comunicate

Ministrul Lilia Pogolșa a participat la reuniunea comună a Consiliului pentru cooperare umanitară și a Consiliului de administrare al  Fondului Interstatal pentru Cooperare Umanitara al CSI

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a participat astăzi, 16 aprilie, la reuniunea comună a Consiliului pentru cooperare umanitară și a Consiliului de administrare al Fondului Interstatal pentru Cooperare Umanitara al CSI ( FICU), care s-a desfășurat în format online.

Subiectele abordate în cadrul întrunirii au vizat  activitatea Fondului interstatal de cooperare umanitară pentru anul 2020 și elaborarea Planului de acțiuni pentru anul 2022.

Anual, Fondul Interstatal pentru Cooperare Umanitară al statelor-membre CSI face apel pentru colectarea propunerilor de proiecte pentru a fi finanțate de către Fond pe domenii precum cultură, știință, educație, tineret, sport, turism, editare de carte etc. Astfel, anual, instituțiile de învățământ superior, de cercetare și instituții culturale din țară beneficiază de suportul financiar al Fondului pentru realizarea proiectelor comune cu state membre ale CSI. De asemenea, anual Fondul susține organizarea a două proiecte la nivel interstatal - Stelele Comunității și Comunitatea Debutanților. Prin intermediul acestor proiecte distinși oameni din domeniile culturii, științei și educației din statele membre ale CSI sunt premiați pentru rezultate remarcabile în domeniile de activitate.

Fondul interstatal de cooperare umanitară în cadrul CSI a fost creat cu scopul de a finanța și realiza proiecte în domeniul cooperării umanitare. Misiunea Fondului este de a contribui la crearea unui spațiu umanitar comun și instituirea unui dialog intercultural în domeniile educației, științei, culturii, comunicațiilor, sportului și turismului. Republica Moldova a aderat în luna mai 2014 la această structură interstatală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!