ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Consiliul Biblioteconomic Național are o nouă componență

08:59 | 17.04.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Ivan Gheorghiu a prezidat ieri prima ședință a noii componențe a Consiliului Biblioteconomic Național (CBN), aprobată recent printr-un ordin al instituției, informează MOLDPRES.

În debutul întrunirii, Ivan Gheorghiu a menționat că componența CBN-ului recomandă această instituție ca pe un for intelectual de înaltă valoare. „Sunt convins că bogata dvs. experiență va asigura continuitatea procesului de luptă pentru menținerea bibliotecii la loc de cinste în societatea noastră,” a afirmat oficialul.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, participanții la ședință au aprobat Programul de activitate al Consiliului Biblioteconomic Național pentru anul 2021 și au prezentat Raportul de activitate financiară al CBN pentru anul 2020 și a bugetului pentru anul 2021.

Astfel, pentru anul 2021 membrii  Consiliului Biblioteconomic Național își propun să consolideze cadrul legislativ și normativ în domeniul activității bibliotecilor și instituțiilor de informare și documentare, să reactiveze site-ului web al CBN-ului, să stabilească relații de colaborare cu structurile similare din alte țări etc.

Consiliul Biblioteconomic Național este un organ consultativ, care funcționează pe lângă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării contribuind la elaborarea actelor de reglementare în domeniu și în desfășurarea activităților organizatorice și practice privind coordonarea și cooperarea activității bibliotecilor din sistemul național de biblioteci și asigurarea unității naționale în biblioteconomie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!