ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Austria propune să găzduiască summitul Biden-Putin

18:19 | 17.04.2021 Categorie: Externe

Viena, 17 apr. /MOLDPRES/. Pe fondul creşterii tensiunilor dintre Statele Unite şi Rusia, cancelarul austriac Sebastian Kurz a oferit sprijinul ţării sale ca gazdă pentru o posibilă întâlnire între liderii SUA și Rusiei, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Kurz a declarat că țara sa este "în contact cu partea rusă şi cea americană, dacă ar trebui să fie într-adevăr o astfel de întâlnire".

Preşedintele SUA Joe Biden i-a sugerat liderului rus Vladimir Putin într-o convorbire telefonică  să se întâlnească pentru un summit într-o terţă ţară, de preferinţă în Europa în timpul verii.

Și Finlanda şi-a declarat deja dorinţa de a organiza o posibilă întâlnire. Un summit între Putin şi fostul preşedinte american Donald Trump a avut loc deja la Helsinki în 2018.

Încă nu se cunoaște dacă Putin va accepta invitaţia. Puţin după ce a fost lansată, Washingtonul a impus noi sancţiuni Rusiei şi Moscova a reacţionat cu interdicţii de călătorie vizând oficiali de rang înalt ai guvernului SUA.

foto: dw.com

img21002882

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!