ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte 132 mii de doze de vaccin donate de România au ajuns în R. Moldova

20:53 | 17.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. 132.000 de doze de vaccin donate de România au ajuns în această seară în Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Președintele țării, Maia Sandu, a mulțumit României pentru donația generoasă, care va permite să fie extinse categoriile de persoane vaccinate.

„România a donat din propriile vaccinuri, iar o asemenea mărinimie cimentează prietenia solidă dintre Republica Moldova și România. Suntem recunoscători domnului Președinte Klaus Iohannis, domnului Prim-ministru Florin Cîțu, poporului român pentru solidaritate și eforturile imense de a face posibile aceste donații. Vom continua să construim poduri pentru cetățenii noștri, podul de vaccinuri fiind acum cel mai valoros”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că aceste donații sunt foarte importante pentru Republica Moldova. „Mergem împreună spre vremuri mai bune, în care îi vom îmbrățișa pe cei dragi și ne vom bucura unii de alții. Pentru a ajunge acolo, trebuie să continuăm să purtăm mască, să păstrăm distanța socială și să ne vaccinăm. Acest lucru va fi posibil în curând pentru mai mulți cetățeni”, a afirmat președintele Maia Sandu.

foto: presedintie.md

img21002884

img21002884

img21002884

img21002884

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!