ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală vor fi închise mai multe secții destinate tratamentului bolnavilor de COVID-19

11:24 | 19.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. În capitală se înregistrează o diminuare a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, iar în perioada următoare mai multe secții destinate acestor pacienți vor fi închise. Anunțul a fost făcut astăzi de edilul capitalei, Ion Ceban, comunică MOLDPRES

Potrivit surse citate, în spitalele municipale sunt circa 500 de paturi libere pentru bolnavii de COVID-19. Blocul de la Spitalul de Ftiziopneumologie cu 150 de paturi a fost închis. Se închide în această săptămână și Blocul vechi de maternitate de la Spitalul "Gheorghe Palade" cu 110 paturi.

„Dacă vom avea aceeași situație, săptămâna viitoare câteva secții cu 150 de paturi se vor închide în mai multe spitale care erau destinate pentru tratamentul COVID-19. Totodată, numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 la copii este într-o diminuare majoră, respectiv: spitalul municipal pentru copii "Valentin Ignatenco" sistează de astăzi internarea copiilor cu suspecții la COVID-19. Iar Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii va interna toți copii suspecți și cei confirmați cu coronavirus, acesta având o capacitate de peste 100 de paturi, azi fiind ocupate în jur de 30. Toate aceste unități, care sunt eliberate, vor fi reprofilate în secții de reabilitare post-covid”, a spus Ceban.

El a adăugat că în caz de agravare a situației epidemiologice, paturile din aceste spitale vor putea fi reactivate în doar 24-48 de ore.

Conform sursei citate, până astăzi, la Centrul municipal de vaccinare, au fost imunizate peste 4000 de persoane. Printre acestea se numără cadre didactice, angajați ai Parcului Urban de Autobuze și Troleibuze.

De asemenea, are loc imunizarea și în cele 19 puncte de vaccinare din municipiu în cadrul centrelor medicilor de familie. În săptămâna 19-25 aprilie se va finaliza vaccinarea cadrelor didactice din instituțiile școlare și preșcolare, centrele de educație extrașcolară, liceele de artă, sport, inclusiv din cele private. Procesul de vaccinare va fi organizat și în zilele de sâmbătă și duminică, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img21002904

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!