ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

12:38 | 19.04.2021 Categorie: Comunicate

SINTEZA: Ambasador al Republicii Moldova și fost procuror PCCOCS vizați în procedurile ANI

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. În perioada 12-16 aprilie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat controlul averii pe numele unui Ambasador al Republicii Moldova într-un stat din Europa. În trei proceduri de control privind posibile conflicte de interese au fost pornite în privința unui vicepreședinte de raion și doi primari din raioanele Soroca și Fălești.

Alți doi primari din raioanele Nisporeni și Râșcani sunt verificați pentru incompatibilitate de funcție. O constatare a încălcării a fost stabilită pe numele unui fost procuror al PCCOCS în cadrul unui control al averii recent încheiat.

Inspectoratul de Integritate al ANI a aplicat amenzi în sumă totală de 4500 de lei pentru nerespectarea regulilor la depunerea declarațiilor de avere și interese personale, dintre care 2250 de lei au fost achitate.

Primarul localității Aluniș din raionul Râșcani a declarat un nou conflict de interese la ANI. Conform prevederilor legale, acesta a primit o soluție de la inspectorul de integritate pentru rezolvarea situației de conflict.

Două certificate de integritate au fost eliberate la solicitarea Centrului Național Anticorupție și Inspectoratul de Stat al Muncii.

Prin sistemul ”e-Integritate” au fost distribuite 13 sesizări.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!