ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit, la Strasbourg, cu președintele APCE, Hendrik Daems

12:54 | 19.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început vizita oficială la Strasbourg, la invitația președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Hendrik Daems, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În cadrul întâlnirii din această dimineață, șefa statului a discutat cu președintele APCE despre situația politică curentă din Republica Moldova, provocările la adresa democrației din țara noastră, pașii de mai departe pentru depășirea crizei politice, dar și eforturile pe care le facem pentru a reduce și combate efectele pandemiei Covid-19.

„Mă bucur să fiu astăzi la Strasbourg, la invitația președintelui Adunării parlamentare a Consiliului Europei, să particip la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE. Domnule Președinte Hendrik Daems, vă mulțumesc pentru primirea călduroasă din această dimineață”, a declarat președintele Maia Sandu, după întrevederea cu Hendrik Daems.

Oficialii au făcut schimb de opinii și despre starea instituțiilor democratice din Moldova, reforma sectorului justiției, agenda noastră de integrare europeană și soluționarea conflictului transnistrean. „Am reiterat în discuție cu președintele APCE că prioritatea principală a mandatului meu de președinte este combaterea corupției și o reformă veritabilă a justiției și i-am mulțumit pentru sprijinul susținut al APCE pentru transformările democratice din Republica Moldova. I-am mulțumit totodată domnului Daems pentru invitația de a participa la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE și pentru oportunitatea de a adresa un mesaj plenarei Adunării Parlamentare”, a spus Maia Sandu.

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, efectuează astăzi o vizită oficială la Consiliul Europei, unde va participa la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE. 

Tot azi, șeful statului se va întâlni cu Marija Pejčinović Burić, Secretarul General al Consiliului Europei, Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția, Robert Spano, președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Dunja Mijatovic, Comisar al Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Carlo Monticelli, viceguvernator al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei și cu Leendert Verbeek, președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale.

În a doua parte a zilei, Maia Sandu va ține un discurs în plenul Adunării Parlamentare.

foto: presedintie.md

img21002908

img21002908

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!