ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a avut o întrevedere cu președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale al CoE

14:08 | 19.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei oficiale de la Strasbourg, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE), Leen Verbeek, cu care a discutat despre promovarea democrației locale în țara noastră, relatează MOLDPRES citând Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Sporirea autonomiei financiare a comunităților locale și consolidarea capacităților primăriilor din Moldova sunt condiții esențiale pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova. În cadrul întrevederii a fost transmisă Foaia de parcurs revizuită pentru democrația locală și regională din Republica Moldova. Voi urmări ca autoritățile Republicii Moldova să realizeze prevederile acesteia - așa cum prevăd principiile de colaborare cu CALRE. Am remarcat cu satisfacție și faptul că noul Plan de Acțiuni al CoE pentru Republica Moldova prevede intervenții pentru consolidarea autonomiei locale”, a spus președintele Maia Sandu.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre oportunitatea consolidării colaborării dintre CALRE și CALM, Congresul Autorităților Locale din Moldova, care întrunește majoritatea primarilor din țara noastră.

foto: presedintie.md

img21002911

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!