ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii

15:55 | 19.04.2021 Categorie: Comunicate

MEI a inițiat investigația tehnică de siguranță pentru elucidarea circumstanțelor și cauzelor care au dus la prăbușirea aeronavei de tip Eurostar Festival 0007

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. În contextul producerii evenimentului de aviație civilă, care a avut loc la data de 18.04.2021, în jurul orei 12.30, în apropiere de aerodromul Vadul lui Vodă, Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că pe marginea evenimentului dat a fost demarată o investigație tehnică de siguranță, care are drept obiectiv elucidarea circumstanțelor și cauzelor care au dus la producerea lui.

Astfel, Comisia permanentă pentru investigarea evenimentelor aeronautice, va realiza acțiuni de acumulare a informațiilor privind cauzele producerii accidentului, va formula concluziile finale și va stabili recomandări obligatorii de îmbunătățire a siguranței zborurilor și exploatare a aeronavelor de mici dimensiuni, în vederea prevenirii producerii altor accidente și incidente.

Urmare finalizării investigației va fi elaborat și publicat pe site-ul ministerului Raportul final de investigație al accidentului. 

Reamintim că, ieri, 18 aprilie, o aeronavă de tip Eurostar Festival 0007 s-a prăbușit în apropiere de aerodromul din Vadu lui Vodă. Potrivit informațiilor aeronava a căzut după ce aceasta a decolat la o înălțime de 200 -300 metri. La bordul avionului se aflau două persoane.  Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:45. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de pompieri. Ajunși aceștia au stabilit că în urma prăbușirii aeronavei, persoanele au ieșit de sine stătător, nefiind nevoie de acțiuni de deblocare sau descarcerare. Totodată în urma impactului  obiectului de zbor cu solul nu s-a produs explozie sau incendiu. În urma incidentului persoanele au primit îngrijirile medicale necesare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!