ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

18:22 | 19.04.2021 Categorie: Comunicate

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării identifică soluții privind finanțarea activității „Asociației Nevăzătorilor din Moldova" și a „Casei Republicane de Cultură a Surzilor din Moldova"

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Identificarea soluțiilor privind asigurarea finanțării Centrului Național de Informare și Reabilitare „Asociația Nevăzătorilor din Moldova" și a „Casei Republicane de Cultură a Surzilor din Moldova" în anul 2021 a fost principalul subiect discutat astăzi, 19 aprilie, în cadrul unei ședinței de lucru organizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

La întrunirea care s-a desfășurat în format online au participat: ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa; președintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a Parlamentului Adrian Lebedinschi; secretarul de stat în domeniul tineret și sport Ivan Gheorghiu; secretarul de stat al Ministerului Finanțelor Dorel Noroc și secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Vasile Cușcă.

Ministrul Lilia Pogolșa a menționat că doar printr-o colaborare eficientă între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Finanțelor pot fi identificate soluții viabile în vederea finanțării celor două organizații necomerciale.

În context, participanții la discuții au identificat mai multe soluții, care urmează a fi consultate cu Ministerul Justiției.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!