ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Vinul moldovenesc a obținut 78 de medalii la două concursuri mondiale de profil

18:38 | 19.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Vinificatorii moldoveni au obținut 70 de medalii (34 de aur şi 36 de argint) și o mențiune la unul dintre cele mai importante concursuri internaționale de vinuri „Mundus Vini”. La „Concours Mondial de Bruxelles”, vinul moldovenesc a câştigat opt medalii, dintre care două - GRAND GOLD, cinci de aur și o medalie de argint, transmite MOLDPRES.

Participarea la competiții a fost susținută de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), care promovează constant vinul de calitate și diversificarea piețelor de export.

Ediția din acest an a competiției „Mundus Vini” s-a desfășurat în perioada 23 – 28 februarie în orașul german Neustadt. Oficiul Național al Viei și Vinului a susținut participarea la concurs a 75 de mostre de vin, de la 31 de vinării din țară. În total, la competiție au participat 7300 de vinuri din 39 de țări.

O altă competiție la care au participat vinificatorii din ţara noastră este „Concours Mondial de Bruxelles”. Pentru prima dată în istorie, concursul a găzduit o sesiune de evaluare concepută exclusiv pentru vinurile rose - „Rose Selection Concours Mondial de Bruxelles”, înainte de competiția principală. Cu susținerea ONVV, 24 de vinuri rose de la 13 vinării din Republica Moldova au participat la concurs. Două dintre acestea au obținut medaliile Grand Gold.

„Rose Selection Concours Mondial de Bruxelles” s-a desfășurat în perioada 1-5 martie, iar în competiție au participat în total o mie de vinuri rose.

foto: concoursmondial.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!