ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 2,5 la sută din populația țării a fost vaccinată anti-COVID

11:55 | 20.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Un număr de peste 96372 de persoane, ce reprezintă peste 2,5 la sută din populația țării, au fost vaccinate împotriva COVID-19. Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut cu 23 la sută, comunică MOLDPRES.

Conducerea Agenției Naționale de Sănătate Publică a anunțat astăzi că, după cele opt săptămâni de vaccinare, infectările în rândul angajaților medicali au scăzut cu peste 82 la sută. Până acum au fost vaccinate persoane eligibile pentru etapa întâi și etapa doi.

Conform surse citate, până în prezent, în R. Moldova au ajuns 292970 doze de vaccin, dintre acestea 266400 au fost AstraZeneca, 24570 doze de Pfizer-BioNTech și 2000 de doze de vaccin Sinopharm. Din loturile de AstraZeneca au fost utilizate peste 75 la sută, iar din lotul de Pfizer-BioNTech au fost administrate 99 la sută din doze.

Potrivit surse citate, campania de vaccinare a început să dea primele rezultate, fiind atestată o scădere a morbidității. Astfel, autoritățile recomandă să fie continuată imunizarea cu toate vaccinurile disponibile.

Aceleași surse au anunțat că, din 2 martie și până în prezent, în țară au fost monitorizate peste 1000 de evenimente post imunizare, marea majoritate au fost reacții adverse ușoare ce includ febră și dureri musculare.

Toate persoanele vaccinate sunt înregistrate în registrul electronic de vaccinare COVID-19.

img21002932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!