ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va continua preluarea bunelor practici din jurisdicția CEDO

13:38 | 20.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Jurisprudența Curții Europene pentru Drepturile Omului în cazurile ce țin de Republica Moldova și tipurile de adresări către instanță din partea cetățenilor țării noastre au fost principalele subiecte discutate în cadrul întâlnirii președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele CEDO, Robert Spano, care a avut loc ieri, la Strasbourg, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Mulți cetățeni moldoveni care nu-și găsesc dreptatea în sistemul național de justiție se adresează la CEDO. În discuție cu domnul judecător, am reconfirmat angajamentul meu de a reforma justiția din Republica Moldova pentru a reduce cazurile de abuz, încălcările procedurale sau ale drepturilor omului în sistemul național, astfel încât cetățenii să obțină soluții pe cauzele lor acasă”, a spus președintele Maia Sandu

În cadrul discuției, șefa statului a reiterat angajamentul Republicii Moldova de a continua colaborarea cu CEDO și preluarea bunelor practici din jurisdicția Curții, ce asigură respectarea adecvată și plenară a drepturilor oamenilor în țara noastră.

foto: presedintie.md

img21002936

img21002936

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!