ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Drumul de ocolire a oraşului Sângerei este reabilitat în proporție de cca 20%

14:46 | 20.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), în cadrul unei întrevederi de astăzi cu antreprenorul, a discutat pe marginea implementării contractelor privind reabilitarea drumului de ocolire a orașului Sângerei și segmentului Prepelița – Sărătenii Vechi, parte a traseului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, lucrările de reabilitare a drumului național se desfășoară pe o lungime de circa 30 de km și înregistrează un progres de execuție de circa 16%.

„În prezent, pe tronsonul divizat în două loturi sunt executate lucrări de așternere a stratului de binder și stratului reciclat, construcție a terasamentelor și sistemelor de drenaj, reabilitare a podurilor și podețelor. Contractele încheiate pentru reparația drumului național R6 includ lucrări de reconstrucție a sistemului rutier existent, reabilitarea a zece poduri, construcția podețelor, consolidarea și stabilizarea terasamentului pentru prevenirea alunecărilor de teren în regiunea de ocolire a orașului Sângerei, instalarea a 605 indicatoare rutiere și aplicare a marcajului rutier corespunzător”, conform sursei citate.

"Proiectul de reabilitare a traseului național R6 are ca obiectiv asigurarea circulației fluide către capitala nordică în condiții de siguranță și eliberarea traseelor locale de traficul mașinilor de mare tonaj. Derularea contractelor semnate este monitorizată cu regularitate, acordăm suportul necesar pentru îndeplinirea lucrărilor în conformitate cu caietele de sarcini și termenii contractual stabiliți" a relevat directorul general interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Lucrările de reabilitare a celor două loturi au o valoare de circa 36 de milioane de euro, alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în cadrul Programului din Sectorul Drumurilor.

foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!