ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia interzice zboruri deasupra peninsulei Crimeea și o parte a Mării Negre

18:38 | 20.04.2021 Categorie: Externe

Moscova, 20 apr. /MOLDPRES/. Zborurile deasupra peninsulei anexate Crimeea și deasupra Mării Negre sunt interzise de Rusia, din cauza unor exerciții militare navale și aeriene care au loc această săptămână. Așa-numitul „aviz către aviatori” (NOTAM), emis pentru a avertiza piloții cu privire la potențiale pericole, se aplică apelor teritoriale de pe coasta de sud a Crimeii și unei părți a apelor internaționale din largul Mării Negre, în perioada 20-24 aprilie, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Alerta arată că „zona a fost declarată temporar periculoasă pentru zborurile aeronavelor”, și aceasta se referă la  altitudinea maximă de 19.000 de metri.

Recent, peste 20 de nave de război ale Flotei Mării Negre au efectuat exerciții comune cu avioane de atac Suhoi Su-25, potrivit Interfax. Ministerul Apărării din Rusia anunțase anterior că a închis navigația în anumite părți ale Mării Negre pentru nave militare și oficiale străine, de la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii octombrie.

Aceste restricții au loc în condițiile în care Rusia a adus, conform estimărilor UE, peste de 150.000 de soldați în apropiere de Ucraina și în Crimeea. Potrivit Washingtonului, este cea mai mare acumulare de trupe de când a izbucnit conflictul dintre forțele ucrainene și separatiștii proruși, în 2014.

foto: reuters.com

img21002943

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!