ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Xi Jinping va participa la un summit asupra climei organizat de președintele american

09:50 | 21.04.2021 Categorie: Externe

Beijing, 21 apr. /MOLDPRES/. Preşedintele chinez, Xi Jinping, va participa în această săptămână la un summit virtual asupra climei organizat de președintele SUA, Joe Biden, a declarat Ministerul chinez de Externe, în timp ce tensiunile chino-americane rămân puternice, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Xi Jinping va ţine "un discurs important" online, de la Beijing, a indicat ministerul, la câteva zile după ce cele două ţări s-au angajat "să coopereze" în privinţa schimbărilor climatice.

Șeful de la Casa Albă, Joe Biden, a invitat circa 40 de lideri mondiali la un summit internaţional asupra climei care va avea loc prin videoconferinţă joi şi vineri.

China şi Statele Unite sunt cei mai mari emiţători de gaze cu efect de seră, la originea încălzirii globale. Prin urmare, înţelegerea lor este considerată crucială pentru succesul eforturilor internaţionale de reducere a acestor emisii.

SUA și China s-au angajat sâmbătă "să coopereze" asupra schimbărilor climatice, în urma unei vizite la Shanghai a emisarului american pentru climă, John Kerry, care s-a întâlnit acolo cu omologul său chinez, Xie Zhenhua.

foto: news.cgtn.com

img21002955

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!