ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

CEC a luat act de rapoartele financiare ale partidelor

12:10 | 21.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2020. Astfel, din cele 50 de partide ce trebuiau să raporteze, doar 41 au respectat termenul de prezentare, patru formațiuni au depus rapoartele cu întârziere, iar alte cinci nu au prezentat nimic, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CEC, nu au fost prezentate rapoartele privind gestiunea financiară de către: Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii, Partidul Politic NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ, Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова”, Partidul Politic Partidul „RENAȘTERE”, Partidul Politic „Pentru Oameni, Natură și Animale”.

În urma solicitărilor parvenite de la Partidul Politic Partidul Agrar din Moldova și Partidul Politic „Partidul Societății Progresiste”, CEC a decis reținerea obligaților acestora de a depune rapoartele prin intermediul SSI „Control Financiar” și de a le acorda un termen suplimentar pentru a se conforma cerințelor legale.

Totodată, examinând datele prezentate, Comisia a atenționat următoarele partidele politice despre obligația de a respecta modalitatea de prezentare a raportului financiar: Partidul European, Partidul Conservator, Partidul Socialist din Moldova, Partidul Acțiunea Democratică, Partidul Politic „Partidul Societății Progresiste”, Partidul Politic Partidul Agrar din Moldova, Partidul Politic Uniunea Centristă din Moldova, Partidul Politic „Uniunea Creștin-Socială din Moldova”, Partidul Politic Partidul Verde Ecologist, Partidul Republican din Moldova, Partidul Politic „Partidul Legii și Dreptății”, Partidul Politic „NOI” , Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” și Partidul Politic „Democrația Acasă”.

În temeiul prevederilor Codului contravențional, președintele Comisiei Electorale Centrale va cita persoanele cu funcție de răspundere din cadrul acestor partide politice și va întocmi procesele-verbale de contravenție.

Totodată, Comisia ținând cont de situația epidemiologică actuală a decis să acorde partidelor politice un termen suplimentar de 14 zile pentru a prezenta informațiile lipsă și a înlătura erorile din rapoarte.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!