ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații ar putea opera modificări în Codul contravențional și Codul penal

14:56 | 21.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Codul contravențional și Codul penal ar urma să fie modificate. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia juridică, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, Codul contravențional va suporta modificările, precum: examinarea fără partea implicată a cauzelor ajunse în instanță. La fel, instanța de recurs, examinând cauzele în lipsa părților, se respectă drepturile acestora, astfel prin examinarea cauzelor în ordine de recurs sunt reduse la minim cheltuielile suportate cu privire la citarea celor vizați la proces, petrecerea ședinței.

Cu privire la completarea Codului penal, urmează includerea unui articol nou și anume reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare, cu muncă neremunerată în folosul comunității a inculpatului care a recunoscut săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Se propune și reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu amendă.  Iar dacă pedeapsa prevăzută de lege este detenția pe viață, se aplică pedeapsa închisorii de 30 de ani.

Documentul urmează a fi transmis spre dezbatere în plenul Legislativului.

foto: Parlament

img21002964

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!