ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID în R. Moldova a ajuns la 100 mii

18:07 | 21.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Până astăzi, 100.000 doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în centrele de vaccinare din țară au fost administrate 75.778 doze de AstraZeneca, 23037 doze de Pfizer/BioNtech și 1185 doze de Sinopharm.

Astfel, acoperirea vaccinală este 2,5% în rândul populației generale. Lucrătorii din domeniul medical s-au vaccinat în proporție de 62%, cei din domeniul educației în proporție de 28% și circa 30 la sută din personalul și beneficiarii Azilurilor și Centrelor de plasament temporar și de lungă durată.

Totodată, autoritățile au anunțat că se atestă o scădere cu 82,5% a morbidității prin infecția COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali. Astfel, dacă până la demararea campaniei de vaccinare, proporția lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19, din numărul total de cazuri înregistrate, era de aproximativ 12%, în săptămâna a 15, aceasta a scăzut la doar 3%.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!