ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ministerul Finanțelor a emis în premieră obligațiuni de stat pe șapte ani

18:09 | 21.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor, în cadrul licitației de plasare a valorilor mobiliare de stat pe piața primară, a emis astăzi, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, obligațiuni de stat pe şapte ani, la o rată anuală a dobânzii fixe de 6,5%. Oferta a fost acoperită în proporție de 107%, fiind emise obligațiuni de stat în sumă de circa 75 milioane de lei față de 70 de milioane de lei oferite, transmite MOLDPRES.

Principalii cumpărători au fost băncile-dealeri primari și investitorii instituționali.

Ministerul Finanțelor va emite acest instrument financiar cu regularitate și va spori lichiditatea acestuia prin operațiunile sale de redeschidere a emisiunii (reopening).

Până în prezent, Ministerul Finanțelor a emis doar obligațiuni de stat pe termen de 2, 3 și 5 ani, or, „emisiunea acestora pe termen de 7 ani este un pas major spre completarea curbei randamentelor”, conform unui comunicat al instituţiei.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!