ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” a marcat Săptămâna Creativității și Inovației

18:18 | 21.04.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. La Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” a fost marcată, în perioada 15-21 aprilie, Săptămâna Creativității și Inovației, ediția a VII-a. Evenimentul s-a desfășurat în mediul online și a cuprins multiple activități dedicate bibliotecilor, care activează în condițiile accesibilității resurselor digitale. Tematica dominantă și sloganul a fost „Pentru, cu și despre utilizator!”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Mariana Harjevschi, directorul instituției, a menționat că scopul acestui eveniment este de a crea instrumente noi, digitale și a simula activitatea de relaționare și fidelizare prin implicarea utilizatorilor în activitățile bibliotecilor, apropiindu-i de bibliotecă.

Potrivit sursei citate, bibliotecarii și utilizatorii au participat la ateliere, lecții online, festivaluri, lansări, dezbateri, ateliere creative de poezie, laboratoare și au fost antrenați în diverse activități, experimentând competențe digitale. ”Astfel, bibliotecarii au demonstrat că distanțarea socială nu înseamnă distanțare de viitor, de gândurile noastre despre biblioteci moderne, adaptabile, vizionare, capabile să facă față și în vremuri neprielnice”, a subliniat Mariana Harjevschi.

Lansarea Săptămânii Creativității și Inovației 2021 a avut loc pe 15 aprilie, momentul mult-așteptat al zilei fiind lansarea Repozitoriului HAPEs al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, prezentat de  Mariana Harjevschi și Nelly Țurcanu. Printre cele mai importante evenimente au fost atelierul „Cercetare de marketing”, condus de scriitoarea Maria Pilchin, dezbaterea „Lectura între modern și atemporal”, moderată de Elena Taragan, „Laboratorul unei monografii bibliografice”, condus de Claudia Tricolici și Lidia Kulikovski,  lecția publică „Biblioteca digitală. O introducere”, prezentată de Elena Ungureanu ș.a. Astăzi, a fost lansat noul site al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, eveniment moderat de Mariana Harjevschi și Ludmila Pânzari.

Săptămâna Creativității și Inovației este o platformă care celebrează toate manifestările de creativitate prin acțiuni originale și proprii ale participanților la evenimentele multiple din întreaga lume. Creativitatea și originalitatea creațiilor sunt piloni ai lumii moderne, ceea ce face ca lumea să avanseze și o îndrumă în asumarea unor riscuri pentru dezvoltare și durabilitate. Săptămâna Creativității și Inovației se raliază la Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă ale ONU. Evenimentele au menirea de a împuternici pe fiecare să folosească idei noi, să adopte noi decizii și să facă din lume un loc mai bun.

Evenimentul de bilanț al Săptămânii Creativității și Inovației 2021 va avea loc pe 23 aprilie, de Ziua Bibliotecarului.

img21002972

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!