ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China va acorda Republicii Moldova 150 de mii de doze de vaccin anti-COVID

09:24 | 22.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Printr-o scrisoare adresată președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, a confirmat decizia Chinei de a acorda Moldovei 150 mii de doze de vaccin anti-COVID în calitate de ajutor umanitar, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

În scrisoarea semnată de înaltul oficial chinez se arată că partea chineză este dispusă să acorde Moldovei susținere și ajutor, în limitele capacităților sale, și a decis să ofere Moldovei 150 mii de doze de vaccin anti-COVID în calitate de asistență umanitară.

Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, menționează că, în prezent, pandemia COVID-19 continuă să se răspândească la nivel global, iar situația epidemiologică din Moldova rămâne alarmantă.

În numele Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină și al său personal, Li Zhanshu a transmis cele mai sincere compasiuni poporului Republicii Moldova și a dorit tuturor pacienților o însănătoșire grabnică.  

Decizia Chinei de a oferi Republicii Moldova lotul de vaccinuri anticoronavirus vine ca urmare a solicitării adresate de speakerul Zinaida Greceanîi, pe 4 martie anul curent.

foto: qz.com

img21002979

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!