ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Câteva localități din Căușeni şi Anenii Noi vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la electricitate şi gaze

15:04 | 22.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi, în lectura finală, proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii pentru compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale utilizate de populația unor localități din raioanele Dubăsari și Căușeni, precum și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi, transmite MOLDPRES.

Proiectul prevede că de compensare vor beneficia şi locuitorii din Chircăiești, Valea Verde, Plop-Știubei, Leuntea și Grădinița din raionul Căușeni, precum și Gura Bâcului, Hârbovăț, Calfa, Roșcani, Delacău, Puhăceni, Șerpeni, Speia și Telița din raionul Anenii Noi.

De asemenea, prin proiectul de lege se propune revizuirea volumului de consum compensat al energiei electrice și gazelor naturale utilizate în perioada caldă și rece a anului, care nu a fost revizuit timp de aproape doi ani.

Inițiativa legislativă a fost înaintată de  deputații Fracțiunii PSRM. Un proiect asemănător a fost prezentat de vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, Fracțiunea ACUM Platforma DA, care a fost comasat cu proiectul anterior.

Până în prezent, de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale au beneficiat locuitorii satelor Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pârâta (raionul Dubăsari), satului Copanca (raionul Căușeni) și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

foto: integral-russia.ru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!