ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Inga Edu a participat la o tabără internațională de pictură din România

18:21 | 22.04.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Artistul plastic Inga Edu a participat la Tabăra Internațională de Pictură cu genericul ”Reflexii ale monumentelor de patrimoniu în arta plastică contemporană”, care s-a desfășurat recent în orașul Sighișoara, România, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Inga Edu a menționat că evenimentul a avut loc în perioada 5-14 aprilie și a fost organizat de Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România ALZIAR, condusă de Carmen Ștefănescu, Primăria Sighișoara, Direcția pentru cultură Mureș și alte instituții.

Potrivit sursei citate, în cadrul taberei au participat 14 artiști plastici din București, Piatra Neamț, România și ea – din Chișinău. Inga Edu a realizat circa 10 lucrări, care au fost prezentate în cadrul expoziției colective, care a avut loc la Galeria Doamnelor Bătrâne din Cetatea Sighișoara.

”A fost prima mea tabără de creație în acest oraș, care este un municipiu în județul Mureș, România. Municipiul are o populație de peste 28 mii de locuitori. Sighișoara este cel mai frumos oraș medieval din România, cetatea fiind locuibilă din secolul XIII. Am fost cazată într-un hotel din centrul orașului. Cetatea are 11 turnuri. Centrul istoric al orașului a fost inclus în Lista monumentelor istorice din județul Mureș. De asemenea, este inclus în Lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO. A fost o echipă frumoasă  și m-am întors de acolo cu amintiri de neuitat”, a mai spus pictorița.

Inga Edu s-a născut la 19 iulie 1978 în orașul Chișinău. În 1996, a absolvit Liceul de Arte Plastice ”Igor Vieru”, în 2001 – Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău și în 2017 – studiile de master la aceeași instituție. Din 2004, este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Ploiești și din 2013 - membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. A avut expoziții în R. Moldova, România și în alte țări. Tablouri în colecții publice: Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie din Ploiești, România. Tablouri în colecții particulare: Republica Moldova, România, Ucraina, Austria, Italia, Canada, SUA, Rusia, Ungaria, Norvegia, Germania, Emiratele Arabe Unite, Irlanda și alte țări.

img21003003

img21003003

img21003003

img21003003

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!