ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

08:02 | 23.04.2021 Categorie: Comunicate

Cea de-a XII-a platformă de discuții, inițiată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a întrunit reprezentanții comunității educaționale din raionale Cahul, Căușeni și Cimișlia

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Procurarea tehnicii de calcul; conexiunea la internet a instituțiilor de învățământ; renovarea blocurilor sanitare; asigurarea instituțiilor de învățământ cu termoscanere, dezinfectanți, săpun lichid; formarea cadrelor didactice în domeniul TIC sunt doar câteva succese înregistrate de comunitățile educaționale din raioanele Cahul, Căușeni și Cimișlia pe parcursul anului 2020-2021 și au fost prezentate pe 22 aprilie, în cadrul celei de a XII-a platformă de discuții inițiată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu reprezentanții comunității educaționale din țară.

Ministrul Lilia Pogolșa a apreciat efortul depus de cadrele didactice și manageriale în colaborare cu reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului din raioanele Cahul, Căușeni și Cimișlia în procesul de organizare și desfășurare a procesului educațional în condițiile pandemiei virusului COVID-19.

„Am certitudinea că discuțiile noastre vor contribui la identificarea soluțiilor pentru toate provocările cu care vă confruntați, deoarece, doar prin dialog sistemic și efort conjugat vom reuși să ne pregătim pentru finalizarea anului de studii cu succes", a afirmat oficialul.

În context, șefii organelor locale de specialitate din domeniul învățământului au vorbit despre măsurile întreprinse pentru asigurarea procesului educațional în condițiile pandemiei virusului COVID-19. Direcția Generală Învățământ Cahul a procurat 88 de laptopuri pentru elevi și cadre didactice și a asigurat conexiunea la internet prin fibră optică a 21 de instituții de învățământ. De asemenea, a alocat suma de 2,9 mln. de lei pentru renovarea blocurilor sanitare a instituțiilor de învățământ. Direcția Educație Cultură, Tineret, Sport și Turism Căușeni a alocat suma de 10 mln. lei pentru reparația și întreținerea instituțiilor de învățământ, inclusiv reparația capitală a blocului de studii din Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt", s. Taraclia, iar Direcția Învățământ General Cimișlia a asigurat 100% cadrele didactice cu tehnică de calcul și a compensat cheltuielile pentru transport a cadrelor didactice care se deplasează la instituțiile de circumscripție.

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat: situația epidemiologică în instituțiile de învățământ; transportarea elevilor la și de la instituțiile de învățământ; desfășurarea examenelor naționale ș.a.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!