ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe licee din sudul ţări vor beneficia de laboratoare digitale oferite de UE

10:43 | 23.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Nouă licee din regiunea Cahul vor beneficia de echipamente digitale de ultimă generație, conținut adaptat cerințelor actuale, spații modernizate de învățare ş.a., oferite în cadrul proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”, transmite MOLDPRES.

Datorită acestui proiect, vor fi create mai multe laboratoare digitale complet echipate, care în anul academic curent vor fi utilizate de circa trei mii de elevi și profesori din instituțiile conectate la programul „Tekwill în fiecare școală”.

Inițiativa are drept scop crearea mai multor oportunități pentru comunitatea locală pentru a pregăti o generație de viitori specialiști, care să corespundă cerințelor de pe piața de muncă actuală și să profeseze în regiune, acasă. Proiectul „Laboratoarele digitale” în zona Cahul este dezvoltat cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Laboratoarele urmează a fi date în exploatare la finele anului curent, iar valoarea  proiectului este de cca 130 de mii de euro – asistență financiară a Uniunii Europene.

foto: qubo.md

img21003016

img21003016

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!