ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China va reduce treptat consumul de cărbune în perioada 2026-2030

10:45 | 23.04.2021 Categorie: Externe

Beijing, 23 apr. /MOLDPRES/. Președintele Chinei Xi Jinping a anunțat că țara sa va începe să își scadă treptat consumul de cărbune în perioada 2026-2030, ca parte a unor eforturi de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

„Vom controla cu strictețe toate proiectele de producție bazate pe cărbune ca materie primă”, a spus șeful statului chinez în cadrul unei videoconferințe. „Vom limita consumul de cărbune începând cu cincinalul 2021-2025 și vom renunța în cadrul celui următor, 2026-2030”, a adăugat el.

Beijingul s-a angajat anul trecut că va face în așa fel încât China să ajungă la emisii zero până în 2060. „China se angajează să ajungă de la un vârf de consum la neutralitate într-un timp mult mai scurt decât alte țări dezvoltate, iar acest lucru necesită un efort mare”, a spus Xi Jinping. În ciuda acestui angajament, China este una dintre puținele țări ale lumii care a început noi proiecte pentru industrii consumatoare de cărbune în ultimii ani. 

Autoritățile chineze au venit cu acest mesaj în contextul unui summit climatic găzduit de președintele SUA, Joe Biden. Casa Albă a semnalat, miercuri, că Administrația Biden vrea să reafirme rolul de lider al Statelor Unite pe plan global în eforturile de contracarare a modificărilor climatice.

foto: xinhuanet.com

img21003017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!