ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Din 1 mai, timbrul de consum pentru alcool şi tutun va fi obligatoriu pe teritoriul regiunii transnistrene

10:56 | 23.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Produsele alcoolice și cele din tutun, introduse pe teritoriul Republicii Moldova și destinate a fi consumate pe teritoriul regiunii transnistrene, începând cu 1 mai 2021, sunt pasibile marcării obligatorii cu timbru de consum, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), modul de procurare, utilizare și aplicare a timbrelor de consum este similar timbrelor de acciz. În acest sens, legislația în vigoare stabilește obligația marcării în timpul fabricării a producției alcoolice și din tutun – până la perfectarea importului acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.

„Timbrele de consum trebuie să fie aplicate pe ambalajul produsului, pe locurile special prevăzute, astfel încât deschiderea ambalajului să asigure deteriorarea timbrului lipit. În cazul în care ambalajul individual al produsului este învelit cu celofan sau este prevăzut cu un alt înveliș de protecție transparent, marcajele se aplică sub acest înveliș”, indică SFS. 

Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor vizați de aceste norme să întreprindă din timp acțiunile necesare în vederea obținerii timbrelor de consum pentru a asigura aplicarea acestora în procesul de producție până la momentul introducerii mărfurilor pasibile marcării pe teritoriul Republicii Moldova.

foto: SFS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!