ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Mondială va acorda R. Moldova finanțare adițională pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID

11:38 | 23.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Delegația Republicii Moldova a avut ieri o discuție în format online cu vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Anna Bjerde. În context, a fost exprimat angajamentul privind continuarea implementării eficiente a proiectelor în derulare din portofoliul Băncii, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Finanțelor. 

La rândul său, Anna Bjerde a anunţat că, în zilele imediat următoare, Banca Mondială va aproba finanțarea adițională pentru procurarea de vaccinuri anti-COVID-19, care a fost negociată cu Republica Moldova în luna martie curent, în valoare de 24,8 milioane de euro.

„Totodată, Banca Mondială este în așteptarea negocierii finanțărilor pentru proiectele agreate care urmează să primească resurse concesionale din partea Asociației Internaționale pentru Dezvoltare, în cadrul anului fiscal 2021 al Băncii Mondiale”, indică sursa citată.

Prioritățile în colaborarea cu Banca Mondială în perioada ce urmează sunt: elaborarea noului cadru de parteneriat pentru următorii patru ani, precum și agrearea unui set de măsuri de politici care va sta la baza deblocării finanțării deficitului bugetar al țării.

În cadrul discuției, vicepreședintele Băncii Mondiale a informat  despre faptul că mandatul managerului de țară pentru Republica Moldova, Anna Akhalkatsi, se încheie în vara anului curent, şi a prezentat noul manager de țară - Inguna Dobraja.

foto simbol

img21003022

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!