ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a votat declarația PSRM cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale

11:40 | 23.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Parlamentul a votat astăzi declarația PSRM cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale și a oferit vot de neîncredere pentru trei magistrați ai instituției. Pentru adoptarea documentului au votat 54 de deputați, comunică MOLDPRES.

Deputații din fracțiunile PAS și PPDA nu au participat la vot și au părăsit sala de ședințe, iar cei din Pro Moldova s-au abținut.

Potrivit deputaților din PSRM, declarația a fost elaborată în urma adoptării de către Înalta Curte a deciziei din 15 aprilie cu privire la existența circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului.

Conform textului Declarației, Parlamentul nu recunoaște decizia CC din 15 aprilie și acordă vot de neîncredere judecătorilor constituționali: Domnica Manole, Nicolae Roșca și Liuba Șova.

În opinia PSRM, Curtea „a deraiat și ignorat propria jurisprudență și practicile instituțiilor internaționale”. De asemenea, CC a ignorat avizul Comisiei de la Veneția și a permis președintelui țării dizolvarea Parlamentului, în pofida existenței tuturor elementelor necesare pentru învestirea Guvernului.

Potrivit PSRM, decizia CC a acutizat criza politică și constituțională și este orientată spre uzurparea puterii în stat.

img21003023

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!