ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va avea competențe suplimentare

12:05 | 23.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Legislativul, cu votul majorității deputaților, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi acordarea unor competențe suplimentare Guvernului a cărui mandat a încetat, comunică MOLDPRES.

Inițiativa aparține deputaților PSRM. Aceștia susțin că în urma aprobării documentului se exclude interdicția în ceea ce privește competența încheierii tratatelor internaționale care implică angajamente financiare pentru Republica Moldova. Oferirea acestor competențe unui Guvern a cărui mandat a încetat, urmărește scopul evitării pierderilor financiare eminente, menționează autorii.

Deputații argumentează că Parlamentul a recepționat numeroase scrisori de intenție ale autorităților centrale de specialitate (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului), care se confruntă cu impedimentul încheierii tratatelor internaționale cu conținut financiar. Acest fapt determină dificultăți și chiar imposibilitatea de a valorifica proiecte de asistență financiară externă.

foto simbol

img21003027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!