ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Cota TVA pentru sectorul HoReCa va fi diminuată

15:26 | 23.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Deputații au votat astăzi, în două lecturi, un proiect de lege în susținerea întreprinderilor din sectorul HoReCa, în perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede reducerea până la 6% a cotei TVA pentru produsele alimentare și/sau băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de servicii conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei în perioada stării de urgentă și stării de urgență în sănătate publică.

Proiectul de lege cu privire la impozitarea specială a serviciilor realizate în cadrul activităților atribuite la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei a fost votat de 53 de deputați.

foto: odimm.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!