ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de pictură a artistului plastic Ludmila Zastavniţchi-Şeremet a fost vernisată la un muzeu din capitală

18:30 | 23.04.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. La Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost vernisată astăzi expoziția  de acuarelă și pastel cu genericul ”Contraste plastice” a artistului plastic Ludmila Zastavniţchi-Şeremet, lector universitar la Facultatea Textile și Poligrafie din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, la cea de-a 50-a aniversare, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Mariana Vasilache, director adjunct al instituției, a menționat că expoziția cuprinde peste 30 de lucrări realizate în tehnica acuarelei (2020-2021) și pastel (realizate în 2011 și dedicate stilului cubism). ”Acestea reprezintă libertatea culorilor de apă pe pânză sau hârtie, efectul, fluiditatea, spontaneitatea culorilor, gestul pictural care inspiră spre a crea cât mai mult. Autoarea este admiratoare a naturii, florilor, obiectelor tradiționale, stilizate prin forme, linii, culoare, cu impact major în compozițiile lucrărilor efectuate”, a subliniat Mariana Vasilache.

Născută la 3 aprilie 1971, în Sângerei, Ludmila Zastavniţchi-Şeremet și-a făcut studiile la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Facultatea Arte Plastice și Design (1991-1995) și studiile de masterat la specialitatea „Design Industrial”, Facultatea Industria Ușoară a Universității Tehnice a Moldovei (1999-2000). A lansat primul album de pictură în 2013. Lucrările ei sunt etalate în sălile de curs din facultate unde activează și sunt prezente în colecții particulare din SUA, Germania, România, Rusia și R. Moldova. Din 1995, este lector universitar la Universitatea Tehnică a Moldovei și din 2007 - membru a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova (UAP).

Este participant frecvent, la expozițiile de grup a UAP Moldova, în cadrul evenimentelor naționale și internaționale: „Saloanele de primăvară”, „Autumnale”, „Saloanele Moldovei” Chișinău-Bacău, România, la Centrul Expozițional ”C. Brâncuși” din Chișinău, Salonul Profesorilor de Arte Vizuale din Chișinău Moldova. Prima expoziție personală de pictură a realizat-o la Centrul Expozițional „C. Brâncuși” din Chișinău, în anul 2008. Ulterior, lucrările sale au fost prezentate la Biblioteca Națională (2008), Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” din Chișinău (2010), la Galeria de artă „Atrium” Chișinău (2013) și la Alianța Franceză din Moldova (2015). Activitatea profesională a fost marcată de câteva nominalizări în cadrul „Autumnalei 2010” și „Saloanele Moldovei 2012”.

Expoziția va fi deschisă până la 23 mai.

img21003043

img21003043

img21003043

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!