ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Maia Sandu a avut o discuție online cu președintele Georgiei

15:46 | 24.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri în regim online cu președintele Georgiei, Salome Zourabichvili. Discuția a vizat funcționarea instituțiilor democratice în cele două ţări, agenda de reforme și combaterea corupției, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„Am vorbit despre faptul că și cetățenii moldoveni, și cei georgieni își doresc rezolvarea cât mai rapidă a crizelor cu care se confruntă și instituții democratice care să lucreze pentru ei. Lupta împotriva corupției și construirea unui stat democratic, modern și european reprezintă singura cale prin care putem face schimbările așteptate de cetățeni”, a declarat șefa statului.

Oficialii au făcut un schimb de opinii și despre situația din regiune. Preşedintele Maia Sandu a accentuat cât de importantă este cooperarea strânsă în cadrul Parteneriatului Estic între Republica Moldova, Georgia și Ucraina pentru avansarea pe calea europeană și consolidarea instituțiilor. Șefa statului a propus elaborarea unei declarații comune la nivel de președinți cu privire la viitorul celor trei țări în contextul Parteneriatului Estic.

Președintele Zourabichvili a menționat că semnarea unei asemenea declarații ar fi oportună la conferința din vară de la Batumi. Totodată, Maia Sandu și-a exprimat speranța că Summitul Parteneriatului Estic va fi organizat în această toamnă și că toate subiectele abordate vor putea fi discutate la Bruxelles.

foto: presedinte.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!