ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Spania, un bărbat a infectat intenționat 22 de oameni cu Covid

12:49 | 25.04.2021 Categorie: Externe

Madrid, 25 apr. /MOLDPRES/. În Spania a fost arestat un bărbat sub acuzația de agresiune, după ce ar fi infectat 22 de oameni cu COVID. El a continuat să meargă la birou, unde și-a dat jos masca și a tușit spre colegi, spunându-le că o să-i infecteze, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Persoana de 40 de ani a continuat să meargă la muncă și la sala de fitness, în ciuda faptului că tușea și avea febră 40 de grade. Potrivit unui comunicat al poliției, bărbatul prezenta simptome de câteva zile, dar a refuzat să plece de la muncă și să rămână acasă, în orașul Manacor. 

În final, el a făcut un test RT-PCR, care a ieșit pozitiv, dar a doua zi a mers la muncă și la sală, până să primească rezultatul.

Colegii i-au spus să meargă acasă, dar bărbatul a refuzat, susține poliția. El și-ar fi dat jos masca, spunându-le: "O să vă infectez pe toți cu coronavirus".

Cinci dintre colegi și încă trei oameni de la sala de fitness au fost ulterior depistați pozitiv cu coronavirus. Alte 14 persoane, rude ale celor infectați, s-au îmbolnăvit de COVID, inclusiv un copil de 3 ani.

În Spania este primul caz de infectare intenționată cu Covid-19 și există anumite dificultăți pentru încadrarea juridică a faptului criminal.

foto: dw.com

img21003066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!