ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În regiunea transnistreană a fost adus echipament modern pentru ambalarea fructelor

11:34 | 26.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Producătorii de fructe din regiunea transnistreană vor avea acces la primul echipament modern de ambalare a fructelor, de tip flow-pack, procurat și instalat în cadrul unei companii de la Tiraspol, cu suportul Proiectului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Agricultura Performantă în Moldova (USAID /APM), transmite MOLDPRES.

Ambalarea de tip flow-pack presupune ambalare cu folie de plastic a caserolelor cu produsele atent sortate și cântărite. Acest echipament este necesar în special pentru ambalarea fructele destinate comercializării cu amănuntul în magazine, solicitată de consumatori, mai ales după introducerea restricțiilor pandemice, când cerințele de igienă în rețelele comerciale au devenit mai exigente.

„Compania de la Tiraspol dispune de circa 70 de hectare de livezi moderne de fructe precum mere, caise, nectarine, prune, cireșe, iar piața de bază pentru comercializare fructelor este piața locală și cea din Federația Rusă. Recent, cu suportul proiectului USAID/APM, întreprinderea a obținut certificatul GLOBALG.A.P., care confirmă calitatea și inofensivitatea merelor produse, care împreună cu ambalarea flow-pack, îi vor permite companiei să inițieze negocieri cu cumpărători de pe piețele netradiționale care oferă prețuri avantajoase”, indică un comunicat USAID.

Potrivit experților, ambalarea flow-pack oferă multiple avantaje cum ar fi asigurarea igienei pe parcursul manipulării fructelor ambalate, extinderea termenului de valabilitate pentru anumite produse, reducerea pierderilor de greutate din cauza deshidratării.

Flow-pack este primul echipament de acest fel în regiunea transnistreană, care a implicat o investiție din partea USAID/APM de circa 1,5 milioane de lei.

foto: USAID

img21003083

img21003083

img21003083

img21003083

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!