ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

12:01 | 26.04.2021 Categorie: Comunicate

Un deputat, trei directori de instituții, un vicedirector de spital și cinci primari în controalele ANI

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. În săptămâna 19-23 aprilie 2021, ANI a Inițiat 9 controale, a emis 3 acte de constatare a încălcărilor și a întocmit un proces verbal de aplicare a unei contravenții pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

Astfel, o încălcare a fost stabilită pe numele unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova în cadrul procedurii de control al averii. Numele acestuia și alte detalii vor fi făcute publice într-un comunicat de presă, după ce ANI va primi avizul de recepționare de către subiect al actului de constatare. Două conflicte de interese au fost constatate pe numele directorului unei întreprinderi municipale din Leova și a unui primar din raionul Soroca.

Vicedirectorul de spital raional din nordul republicii și un contabil șef din cadrul unei primării din raionul Cahul au devenit subiecții în cadrul a două proceduri de control al averii, care au fost inițiate la sesizarea unor persoane fizice.

Totodată, în alte șapte proceduri de control demarate, inspectorii de integritate vor decide dacă - directorul unei întreprinderi subordonate Agenției Moldsilva, trei primari din raioanele Ialoveni, Strășeni și Nisporeni și doi consilieri din raionul Căușeni au admis conflicte de interese.

Un primar din raionul Sângerei s-a ales cu o amendă pentru depunerea sau nedepunerea declarației de avere și interese personale.

Prin sistemul ”e-Integritate” au fost distribuite 25 de sesizări, iar 16 Certificate de Integritate au fost solicitate de angajatori pe numele unor candidați la funcția publică.

O instruire a fost organizată prin intermediul platformei Zoom pentru 65 de aleși locali. Reprezentanții ANI au acordat 126 de consultații la apelurile telefonice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!