ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA și UE vin în ajutorul Indiei afectate grav de pandemie

14:12 | 26.04.2021 Categorie: Externe

Washington, 26 apr. /MOLDPRES/. Consilierul pentru securitate națională al președintelui Biden, Jake Sullivan, a declarat că Statele Unite vor trimite Indiei imediat componente pentru producerea de vaccinuri, precum şi echipamente medicale, în contextul unei explozii a cazurilor de COVID-19, transmite MOLDPRES. 

"Statele Unite au identificat proveniența anumitor ingrediente specifice, necesare producerii în India a vaccinurilor anti-COVID-19, care vor fi furnizate imediat Indiei", a spus Jake Sullivan.

Ținând cont de gravitatea situației, Washingtonul se pregătește să trimită în India "medicamente, teste rapide de diagnostic, aparate de respirat şi echipamente de protecție", a continuat Sullivan.

Este studiată și posibilitatea de a trimite provizii de oxigen, deoarece spitalele indiene se confruntă cu o lipsă gravă în acest domeniu.

Casa Albă finanţează deja "în mod substanţial" capacităţile de producţie a vaccinurilor din India, astfel încât această ţară să poată produce un miliard de doze de ser COVID-19 până la sfârşitul anului 2022, a adăugat consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american.

Consilierul medical al Casei Albe, Anthony Fauci, a menţionat și o posibilă livrare în India a zeci de milioane de doze de vaccin AstraZeneca. Acest stoc este păstrat ca rezervă de către executivul american, vaccinul laboratorului anglo-suedez nefiind încă autorizat de autorităţile sanitare din SUA.

Cele mai puternice țări ale Uniunii Europene, precum Germania, Marea Britanie şi Franţa, s-au angajat duminică, 15 aprilie, să ofere asistență de urgență Indiei, care duminică a înregistrat aproape 350.000 de noi cazuri de contaminare şi 2.767 de decese.

foto: aa.com.tr

img21003092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!