ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Curtea Constituțională a confirmat decizia emisă de magistratul Liuba Șova

16:18 | 26.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Plenul Curții Constituționale a confirmat astăzi Decizia nr. 60 din 23 aprilie 2021 emisă de judecătorul Liuba Șova, în calitate de Președinte ad-interim, comunică MOLDPRES.

Decizia emisă de Șova în 23 aprilie a suspendat acțiunea Hotărârilor Parlamentului din 23 aprilie 2021 referitoare la revocarea unui judecător constituțional și la numirea altui judecător.

La 23 aprilie, deputații din majoritatea formată din PSRM, Partidul Șor și Pentru Moldova au anulat hotărârea privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător la Curtea Constituțională. Ulterior, deputații au votat pentru candidatura lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la CCM. Acesta a depus jurământul în lipsa șefului statului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!