ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 13 mii de cetățeni au solicitat ambulanța în ultima săptămână

10:15 | 27.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. În perioada 19–25 aprilie curent, la Departamentul Dispecerizare al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 13541 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului, în ultima săptămână se observă o scădere a solicitărilor pe motivul urgențelor respiratorii – 2642 de apeluri, cu aproximativ 20% mai puțin decât în prima săptămână a lunii aprilie. În structura solicitărilor deservite pe parcursul săptămânii urmează urgențele neurologice – 1748 de solicitări și 1177 de apeluri pe motivul diverselor traumatisme.

În această perioadă, 60 de persoane au avut de suferit în urma celor 43 de accidente rutiere produse pe traseele țării. Totodată, echipele AMU au acordat primul ajutor medical la 11 persoane care s-au intoxicat cu monoxid sau bioxid de carbon, la 10 persoane care au suferit intoxicații cu alcool și la 20 de persoane care s-au intoxicat cu medicamente.

După acordarea primului ajutor, 4452 de maturi și 923 de minori au fost transportați asistat în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară pentru continuarea tratamentului.

foto: ambulanta.md

img21003106

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!