ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile din R. Moldova și România vor coopera pentru fluidizarea de sărbători a traficului la frontieră

10:31 | 27.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Pe perioada Sărbătorilor de Paște, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Direcția Generală a Vămilor din România au dispus măsurile administrativ–organizatorice necesare pentru a asigura fluidizarea traversării frontierei comune de către călători și transportatorii de mărfuri, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, activitățile sunt indicate într-un Plan comun semnat la Chișinău în data de 30 martie 2021. Astfel, în perioada 26 aprilie-16 mai 2021, ambele autorități vor suplimenta numărul de funcționari vamali din posturile vamale de frontieră, vor utiliza toate pistele de control disponibile pentru gestionarea fluxului de călători și marfă, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire și își vor sincroniza aceste activități cu cele ale structurilor teritoriale ale poliției de frontieră.

Ținând cont de situația pandemică generată de răspândirea virusului SARS CoV-2, se vor intensifica și măsurile sanitare de protecție a funcționarilor vamali, inclusiv prin asigurarea necesarului de dezinfectanți, măști și mănuși pentru a fi utilizate în activitatea zilnică.

În același timp, va fi intensificată și activitatea Echipelor Mobile, care asigură cea de-a doua linie de control pe întreg teritoriul țării, astfel încât să nu fie admise fraude care ar putea prejudicia bugetul de stat.

foto: Serviciul Vamal

img21003107

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!