ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID a ajuns la 124.695

11:32 | 27.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Un număr de 124.695 de persoane s-au imunizat cu cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19, comunică MOLPRES.

Conducerea Agenției Naționale de Sănătate Publică a anunțat astăzi că, în cele opt săptămâni de vaccinare, au fost imunizați cu prima doză 113.135 de cetățeni și cu ambele doze 11.560.

Conform sursei citate, în ultimele zile, în țară au ajuns 250 mii de doze de vaccin din China și 71 mii de doze de Sputnic V. Cu aceste vaccinuri, plus cele existente, se va putea acoperi circa 10 la sută din populația țării.

Potrivit ANSP, campania de vaccinare a început să dea primele rezultate, fiind atestată o scădere a morbidității în rândul lucrătorilor medicali. Astfel, autoritățile recomandă să fie continuată imunizarea cu toate vaccinurile disponibile.

Aceleași surse au anunțat că, din 2 martie și până în prezent, în țară au fost monitorizate peste 1100 de evenimente post-imunizare. Marea majoritate au fost reacții adverse ușoare, ce includ febră și dureri musculare, iar 311 persoane au fost testate pozitiv la COVID-19 după ce au fost imunizate.

img21003110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!