ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

MECC: 64 de școli din ţară lucrează exclusiv online din cauza carantinei

12:17 | 27.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. La data de 26 aprilie, urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, 64 (5,16%) de instituții de învățământ general activează exclusiv online, iar 198 (15,97%) de şcoli lucrează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Potrivit MECC, 346 (27,90%) de instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente, iar 633 (51,05%) de şcoli activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Totodată, la data de 26 aprilie, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță alte trei instituții din țară și 37 de clase.

“În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 126, iar 1239 au fost plasați în regim de autoizolare. 103 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 89 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 51 de persoane, iar alte 28 se află în autoizolare”, indică Ministerul Educaţiei.

În perioada 19-23 aprilie, în instituțiile de învățământ superior au fost confirmați pozitiv un student, trei cadre didactice și două cadre auxiliare. În învățământul profesional tehnic, în perioada de referință, au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 cinci elevi, trei cadre didactice și șapte persoane – din alte categorii de personal.

În învățământul de educație timpurie, 12 grădinițe și 46 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 16, iar alți 1188 se află în autoizolare. 65 (0,51%) de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 104. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 61 de persoane, iar alte 108 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

foto: MECC 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!