ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Al doilea lot de laptopuri este distribuit școlilor din țară în cadrul unui proiect al Băncii Mondiale

12:30 | 27.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a recepționat cel de-al doilea lot de 7600 de laptopuri din totalul celor zece mii, achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, finanțat de Banca Mondială, transmite MOLDPRES. 

La fel ca și primele 2400 de unități de tehnică, acestea vor fi transmise consiliilor raionale/municipale, care vor repartiza laptopurile către instituțiile de învățământ ce au raportat astfel de necesități în rândul elevilor.

“Laptopurile din primul lot au ajuns deja în raioanele și municipiile: Chișinău, Orhei, Ungheni și Căușeni. Repartizarea celui de-al doilea lot a început la 23 aprilie și va acoperi necesitățile din celelalte 31 de raioane/municipii din țară”, indică MECC. 

Potrivit ultimelor date, colectate de Ministerul Educaţiei prin Sistemul Informațional de Management în Educație (SIME), 9484 de elevi din clasele V-XII au nevoie de un calculator pentru a se conecta la lecțiile desfășurate online, informațiile fiind furnizate de către directorii instituțiilor de învățământ general. Prin urmare, această achiziție va acoperi integral nevoile elevilor din ciclul gimnazial și liceal pentru a avea acces la procesul educațional la distanță.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

foto: MECC 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!