ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O ședință de lucru consultativă pe problematica bancară a fost convocată sub egida vicepremierului pentru reintegrare

17:12 | 27.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Vicepremierul pentru reintegrare, Olga Cebotari, a convocat astăzi o ședință de lucru consultativă lărgită, în regim online, cu participarea reprezentanților autorităților naționale de profil și a instituțiilor din sfera financiar-bancară, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Discuțiile au fost axate pe situația privind relațiile de afaceri ale băncilor licențiate din Republica Moldova cu clienții rezidenți din regiunea transnistreană, cadrul legal în sfera de referință, măsurile de precauție aplicate, anumite dificultăți întâmpinate în acest proces, potențiale măsuri ce pot fi întreprinse în vederea depășirii problemelor existente și asigurării conformării la exigențele stabilite de legislația în vigoare și în angajamentele internaționale la care Republica Moldova este parte.

În context au fost punctate cerințele aplicabile în prezent în lumina prevederilor cadrului normativ național și internațional în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a mulțumit pentru expunerea în cunoștință de cauză a problemelor întâmpinate în proces, propunerile de acțiuni relevante la acest capitol, precum și a reiterat necesitatea menținerii unei conlucrări interactive, inclusiv cu antrenarea experților internaționali în domeniu, în vederea asigurării conformării plenare la cerințele existente.

foto: Biroul politici de reintegrare

img21003123

img21003123

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!