ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

India este sufocată de pandemie

08:48 | 28.04.2021 Categorie: Externe

New Delhi, 28 apr. /MOLDPRES/. Pandemia a atins cote tragice în India. Al doilea val de infecții a dus la niveluri record de infectări și decese, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Spitalele sunt pline, pacienții duc lipsă de oxigen și de medicamente, persoanele infectate mor pe străzi, în drum spre unitățile medicale, ambulanțele sunt insuficiente, iar crematoriile nu mai fac față. Dimensiunea dezastrului este atât de mare, încât miile de cadavre sunt incinerate în crematorii improvizate, amplasate în parcuri, parcări și pe străzile mai multor orașe.

India a raportat marți 323.144 de noi cazuri de coronavirus, în ușoară scădere față de ziua precedentă, când a înregistrat un record mondial de peste 352.000 de cazuri în doar 24 de ore.

Specialiști presupun că adevăratele cifre sunt mult mai îngrijorătoare, atât în cazul deceselor, cât și al cazurilor noi. Potrivit unei anchete realizate de postul de televiziune NDTV, doar în ultima săptămână, în New Delhi au existat cel puțin 1.150 de decese care nu au fost incluse în cifrele oficiale. De asemenea, alte investigații au indicat exemple similare în toată țara, nu doar în capitală.

Rudele celor decedați sunt disperate, iar cei care și-au pierdut apropiații au apelat la instalații improvizate în aer liber pentru îngroparea și incinerarea în masă a persoanelor decedate, după ce casele de pompe funebre au fost copleșite de numărul mare de morți. Astfel, cetățenii au început să construiască crematorii în parcuri, în parcări și pe străzi pentru a-și putea înmormânta persoanele dragi. Totodată, se caută în continuare locuri în care acest ritual să aibă loc.

Deja nu ajung lemne pentru incinerarea cadavrelor în capitala indiană. Astfel, autoritățile au primit cereri de a începe tăierea copacilor din parcuri pentru a fi folosiți la rugurile funerare. Practic, de dis de dimineață și până la miezul nopții, crematoriile funcționează non-stop.

Mai multe țări din Uniunea Europeană, SUA și Canada au început să trimită ajutoare, însă pentru o țară cu o populație de 1 miliard 300 de milioane de locuitori, aceste ajutoare sunt o picătură în mare.

foto: dw.com

img21003131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!