ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:07 | 28.04.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (27 - 28 aprilie 2021)

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 16 368 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 8 702 traversări persoane, dintre care 5 708 treceri la frontiera moldo-română, 1 381 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 613 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Leușeni – 2 987 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1 613 traversări persoane;

PTF Sculeni – 1 305 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 676 traversări persoane;

PTF Cahul - 411 traversări persoane;

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- 11 persoane au încălcat regimul zonei frontierei de stat și cel al punctelor de trecere a frontierei;

- șase documente falsificate au fost depistate la trecerea frontierei de stat;

- șase cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- două persoane și un mijloc de transport au fost identificate cu consemne naționale;

- 33 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 16 368 persoane și completate 1 418 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 191 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Rezultatele patrulărilor în locurile publice la Chișinău, în vederea asigurării respectării măsurilor anti-Covid și ordinii publice:

- două persoane documentate pentru „Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combaterea a bolilor epidemice";

- două persoane cercetate pentru „Desfășurarea ilegală a activității de întreprinzător".

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Mai multe informații privind trecerea frontierei de stat în perioada de pandemie:
https://border.gov.md/traversarea-frontierei-perioada-pandemica

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!