ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații IGSU vin cu atenționări în adresa responsabililor lăcașelor de cult

15:34 | 28.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ a demarat „Campania de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor de Paști”. În acest sens, angajații IGSU au venit cu recomandări și atenționări în adresa responsabililor lăcașelor de cult pentru respectate regulile antiincendiare, în special în Noaptea Învierii, comunică MOLDPRES.

Specialiștii IGSU îndemnă preoții să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a nu pune în pericol enoriașii care se vor afla în preajma bisericilor de Paști. Totodată, pompierii reamintesc că lăcașele de cult trebuie să fie dotate cu mijloace primare de stingere, iar căile de acces pentru autospecialele de intervenție să fie menținute libere. Mai mult, în vederea prevenirii incendiilor, se interzice suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea mai multor consumatori decât cei prevăzuți pentru instalația respectivă, iar în locuri vizibile trebuie să fie afișate scheme de evacuare a persoanelor în caz de situații de risc.

Recomandările pompierilor urmează să ajungă până în Noaptea Învierii în fiecare locaș de cult, iar responsabilii acestor edificii să întreprindă măsurile necesare pentru respectarea acestora. Potrivit informației IGSU, angajații instituției urmează să ajungă cu recomandări în peste 1500 de lăcașe de cult din țară.

Conform datelor înregistrate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în anul 2020 au avut loc trei incendii pe teritoriul bisericilor din Republica Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!